توضیحات کامل :

پاورپوینت تخصصی روانشناسی (اختلال تجزیه ایی) دارای 58 اسلاید با ظاهری زیبا ، متفاوت ، مفید، مختصر و قابل ویرایش با فرمت pptx

 

 

فهرست مطالب

اختلال شخصیت تجزیه ای چیست؟
انواع اختلال تجزیه ای چه هستند؟
اختلال شخصیت زدایی
فراموشی تجزیه ای
اختلال تجزیه هویت
نشانه های اختلال تجزیه ای چه هستند؟
عوارض همراه با اختلال هویت تجزیه
اختلال شخصیت مرزی چیست؟
علت اختلال هویت تجزیه چیست؟
تشخیص اختلالات تجزیه
درمان اختلال تجزیه ای چیست؟
روان درمانی
خانواده درمانی
معرفی فیلم آموزش روانشناسی شخصیت
خودکشی در افراد مبتلا به اختلال تجزیه ای


قسمتی از متن

اختلال شخصیت تجزیه ای چیست؟
اگرچه اختلال تجزیه یا گسستگی (Dissociation)، اصطلاحی که زمینه‌ساز اختلالات تجزیه از جمله اختلال هویت تجزیه است، فاقد تعریف دقیق، تجربی و به طور کلی مورد توافق بین تمامی روانشناسان است اما به طور کلی می‌توان آن را شکافی در نحوه برخورد ذهن با اطلاعات دانست. فرد مبتلا احساس می‌کند با افکار، احساسات، خاطرات و محیط اطراف خود بیگانه و از آن‌ها جدا است که این می‌تواند بر حس هویت و درک از زمان تأثیر بگذارد.
گسستگی تجارب متنوعی را شامل می‌شود که مشخص نیست آیا ریشه مشترکی در همه انواع این تجارب وجود دارد یا علائم خفیف تا شدید ناشی از علل مختلف و ساختارهای بیولوژیکی هستند. در مورد تعاریف اصطلاحات دیگر مورد استفاده از جمله شخصیت، حالت شخصیت، هویت، حالت نفسانی و فراموشی، نیز توافق کلی وجود ندارد. چندین مدل در تعریف این اختلال شخصیت وجود دارند که برخی از علائم غیر تجزیه کننده را در بر می‌گیرند و علائم تجزیه را حذف کرده‌اند. برخی اصطلاحات در مورد گسستگی در ادامه ارائه شده‌اند که به درک بهتر از تجربه فرد مبتلا کمک می‌کنند.
یکی از این اصطلاحات «وضعیت ایگو» (Ego State) است یعنی رفتارها و تجاربی که با دنیای بیرونی دارای یک مرز هستند اما با یک احساس مشترک از خود یا «منیت» فرد همراه هستند. اصطلاح بعدی «دیگری» (Alters) است. هر چیزی خارج از منیت فرد که با حافظه او از اتفاقات و اطراف و گذشته در ارتباط است و حس مالکیت بر رفتار فرد دارد.

اختلال شخصیت زدایی
هنگامی که شخصیت‌زدایی برای فرد اتفاق می‌افتد، احساس می‌کند خارج از بدن خود قرار دارد و از فاصله دور اعمال، احساسات یا افکار خود را مشاهده می‌کند. غیر واقعی سازی جایی است که احساس می‌کند دنیای اطراف غیرواقعی است. ممکن است افراد و چیزهای اطراف بی روح یا مه آلود به نظر برسند. فرد ممکن است شخصی سازی یا غیر واقعی‌سازی یا هر دو را با هم تجربه کند. این اتفاق گاهی فقط چند لحظه و گاهی تا سال‌ها ادامه می‌یابد.

فراموشی تجزیه ای
فردی با فراموشی تجزیه‌ای دوره‌هایی را تجربه می‌کند که نمی‌تواند اطلاعات مربوط به خود یا وقایع گذشته را به خاطر بسپارد. آن‌ها همچنین ممکن است یک استعداد یا مهارت آموخته شده را فراموش کنند و نتوانند خاطرات بلندمدت جدید تشکیل دهند. این شکاف‌های حافظه بسیار شدیدتر از فراموشی طبیعی هستند و ناشی از بیماری یا نقص عصبی دیگری نیستند. علاوه بر این، دلایل کافی برای انتساب علاسم به سایر انواه اختلالات مانند PTSD وجود ندارد.
برخی از افراد مبتلا به فراموشی تجزیه‌ای خود را در مکانی عجیب می‌یابند بدون اینکه بدانند چگونه به آنجا رسیده‌اند. آن‌ها ممکن است به عمد در ذهن خود به آنجا سفر کرده باشند یا در حالت گیجی سرگردان باشند.